קרפיון, גפילטע פיש (דג ממולא)
חומרים
1ק"ג דג טחון
1 דג חתוך לטבעות
1 ביצה
3 בצלים גדולים
4 גזר
3 כפות קמח מצה
מלח ופלפל
מעט סוכר
ההכנה:
חישוב כמות כמויות:
ל-1 ק"ג דג טחון : 1 ביצה + 3 כפות קמח מצה
*מומלץ להכין את התערובת יום לפני הבישול*
לדג הטחון (ורצוי עם העור והעצמות) יש להוסיף 1 ביצה, 3 כפות קמח מצה, 1 בצל קצוץ, מלח, פלפל וקמצוץ סוכר.
בסיר : יש להניח פרוסות בצל ופרוסות גזר, וכ-3 ס"מ מים קרים, להוסיף מלח, פלפל וקמצוץ סוכר. למלא טבעות הדג בדג הטחון ולהניח בסיר. באם נישאר בשר טחון אפשר לעשות כדורים ולהוסיפם ליד הדגים הממולאים . לאחר זאת הוסיף יתרת המים קרים ובעדינות עד גובה הדגים (שיכסה הדגים). מומלץ להוסיף גם את ראש הדג - נותן סמיכות נוספת לרוטב. להביא לרתיחה ולבשל כ-3 שעות על אש קטנה , מדי פעם לבדוק שיש מספיק רוטב - אם חסר להוסיף עוד מים. בזמן הבישול לכסות הסיר במיכסה.