תבשיל שכבות דגים ואורז

חומרים ל 6-8 מנות:
800 גר' פילה דגים, חתוכים למנות
1 כוס אורז
חצי כפית מלח
כף מיץ לימון
5 כפות שמן
4 בצלים קצוצים דק
5 עגבניות פרוסות
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית מלח
½3 כוסות מים

ההכנה:
יום לפני ההכנה משרים את האורז במים עם מלח ומיץ לימון, מסננים.
מחממים במחבת 2 כפות שמן, ומטגנים את הדגים מספר דקות. מחממים בסיר שטוח את יתרת השמן ומטגנים את הבצל לזהוב.
מוציאים לקערה מחצית מכמות הבצל. את הבצל שנשאר בסיר משטחים היטב על תחתית הסיר. על הבצל מניחים שכבה של מחצית מכמות פרוסות העגבנייה, עליהם את הדגים. מכסים בשכבת עגבניות נוספת, ומעליה מפזרים את יתרת הבצל, מתבלים במלח ופפריקה.
מבשלים המים את האורז כ 10 דקות, ומסננים. מניחים את האורז על שכבות הדג והירקות, יוצקים בזהירות ¼ - ½ כוס מים, מכסים את הסיר ומבשלים 20-25 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים עוד מים במידה ויש צורך. חותכים , ומגישים חם.