הקמת בריכות נוי - עשה זאת בעצמך


ראשית עלינו לתכנן ולדמיין איך תיראה הברכה והיכן למקם אותה, האם זאת ברכת דגים בלבד, או ברכת צמחים , או ברכה משולבת צמחים ודגים, ראה אפשרויות ולאחר זאת להפשיל שרוולים ולהתחיל בעבודה. .יש לסמן את צורת הברכה בחבל או בצינור מים הנמצא בכל חצר. רצוי מאד להרטיב את השטח במים במשך כמה ימים כדי שהאדמה תספוג מים עד לעומק (50 ס"מ). וזאת כדי שיאפשר לנו לחפור בקלות . אין לחפור כאשר האדמה בוצית, יש להמתין כמה שעות עד שהמים ייעלמו. החפירה תתבצע בשלבים לפי הנתונים שהחלטתם מראש. כמו למשל הכנת מקום לעציצים , סלעים ועוד ראה אפשרויות. רצוי מאוד, בבית שיש בו ילדים קטנים לא לחפור יותר מאשר 50 ס"מ עומק ,וזאת מפאת סכנת טביעה. לאחר החפירה יש לקחת מידות ליריעת ה-PVC ראה אפשרויות. לגבי קנית היריעה, יש לבקש מהמוכר בכתב אישור שהיריעה שאתה רוכש מכילה חומר נוגד קרינת UV זה חשוב מאוד. ראו מאמר על ברכות מים המתפרסם אצלנו באתר. בנוסף למאמר על הקמת הברכה. לפני הנחת היריעה, יש לפנות אבנים, שורשים ושאר הגופים הזרים מתחתית הבור . לאחר זאת לפזר שכבה של חול או לרפד בשמיכה ישנה, וכן אפשר להניח לבד מיוחד למטרת בידוד. לאחר זאת, בעזרת אדם נוסף, יש לפרוס במידת האפשר את יריעת ה-PVC על הדשא או הריצוף בשמש, כדי שהיריעה תתרכך . לאחר זאת יש לפרוס את היריעה החמה על פני הבור , יש לשים לב שהיא ממוקמת נכון כאשר בזמן מילוי המים תישאר מספיק יריעה גם לדפנות ולשוליים. מתחילים להזרים מים על היריעה. משקל המים מוריד את היריעה לתחתית הבור וכאשר גובה המים 10 ס"מ, יש לרדת אל הברכה תוך כדי מילוי המים ולעזור ליריעה להתקפל נכון. יש למלא במים עד הגובה המכסימלי, וכאשר המים מתחילם לגלוש, יש לפלס את גובה הברכה על ידי הגבהה או הנמכה של שולי היריעה. פילוס שפת הברכה חשוב לנו ראשית בגלל הצורה האסתטית שמתקבלת, וחשוב יותר כדי שלא ניראה את היריעה ראה אפשרויות. לאחר פילוס הברכה יש להכין את כיסוי השפה על ידי אבני דריכה, חלוקי נחל, דק עץ ועוד ראה אפשרויות. באם רצוננו להכין מפל מים מדורג ,יש לחפור אגנים שיוכלו להכיל מים, אחד מתחת לשני. לאחר זאת כסה את החפירה ביריעת PVC כאשר היריעה מכסה גם את השוליים ואת שפת הברכה שבמגע אם המפל. כסה את שולי היריעה באבני שפה וגזור את עודפי היריעה הוסף סלעים .גזעים יבשים ועוד לפי הטעם.
שרטוטים.

הקמת ברכה מוכנה מפלסטיק :


ניתן להשיג ברכות מוכנות מפלסטיק הנמכרות במשתלות , הבעיה העיקרית בברכות אלו היא שדרך הקמתן בשטח היא בעייתית ,משום שיש להניח את הברכה על הקרקע, במקום הרצוי לנו, לסמן את צורתה בעזרת צינור השקיה או חבל, לחפור את צורת הברכה שצוירה ב-10 ס"מ יותר גדולה מהברכה המקורית , יש לישר את קרקעית הבור בעזרת פלס מים וחול ים במקרה הצורך. חשוב מאוד שבמקרה זה הקרקעית תהיה מפולסת לחלוטין .(ביריעה אין צורך) לאחר זאת הורד את הברכה לבור, מלא במים, ותוך כדי כך יש למלא את המרווח שבין הברכה והחפירה בחול ים תוך כדי שמירה על איזון הברכה בעזרת פלס מים. לאחר זאת כסה את השוליים באבן או בעץ ועוד. בברכות אלו לאור הניסיון הרב שיש לנו, עם הזמן מקבלות עיוותים עד כדי פיצוץ הפלסטיק, ונזילות אשר אותם אין אפשרות לתיקון. (ביריעות ניתן לתקן חורים)
שרטוטים.

תרשים להצבת משאבת מים למפל מדורג :


תרשים בסיסי למיקום משאבת מים בברכה, אפשרות 1 + אפשרות 2. יש לשים לב, תמיד ובכל מקרה, שהמשאבה חייבת להיות ממוקמת בצד הנגדי ממקום חזרת המים לברכה. הספק המשאבה יקבע בהתאם לנתונים בשטח ולכמויות המים הנדרשות, כמו למשל פילטר ביולוגי או מופע-מים (מזרקה). יש להכין קו חשמל במיוחד אל הברכה כולל מפסק-פחת (רצוי). את עבודת החשמל יש להתקין על ידי חשמלאי.

הכנת מפל מדורג בעזרת יריעות PVC :


קיימת אפשרות לבנות מפל מים או נחלי מים קטנים בעזרת יריעות PVC ועבודת כפיים קלה. טוב בעקר למטרות רוגע ושמיעת פכפוך המים.
שרטוטים.

צמחי מים שתילה והצבה :


בבריכה ביתית עדיף לשתול צמחי מים בעציצים בכדי שנוכל לפקח על פריסת השורשים שלהם. צמחי גדה (צמחי ביצה) טבולים ,צריכים להיות מוצבים ושקועים רק מעט, באם המים עמוקים יש להגביה את מיכל השתילה על לבנים ראה אפשרויות..... צמח הנימפאה (שושנת המים) וצמחי מים שקועים אחרים יכולים לצמוח במים עד עומק של 100 ס"מ ראה אפשרויות.
רשימת צמחי הברכה ותמונתם.

ברכת הביצה :


ברכה זו מיועדת אך ורק לצמחי ביצה, וישנם צמחי ביצה רבים בגוונים שונים כולל פרחים רובם עונתיים. בברכה זו אין מכניסים דגי מים קרים (קרפיונים) אלה את דגי הגמבוזיה היכולים להתקיים בתנאים קשים ומזונם זחלי יתושים בלבד. כמו כן מספיק להם גובה מים של כמה ס"מ כדי להתקיים ולהתרבות . כמו כן בריכה זאת יכולה להיות ללא מים כלל אלה בוץ בלבד ברמת מים גבהה.
שרטוט.

טיפול שוטף בברכות הנוי :


השאלה הנשאלת אצל רוב האנשים אשר מתעניינים בהכנת ברכות דגים. אבל מה נידרש מאתנו בהקשר לטיפול השוטף ?
כן יש צורך לטפל בברכה בכמה רמות טיפול :
ראשית יש להבחין האם הברכה כוללת פילטר וציוד. האם הברכה ללא ציוד, האם היא ברכת צמחים, ועוד. בדרך כלל בברכות המצוידות נכונה הבנויות מבטון והכוללות יונקי לכלוך( סקימר) בקרקעית ובדפנות ,אין כול צורך בטיפול שוטף אלה החלפת מים פעם בשנה שליש מכמות המים שבברכה. לגבי ברכות אחרות הכוללות ציוד ללא יונקי ריצפה ודפנות (סקימר) יש צורך בטיפול חודשי להוצאת הלכלוך המצטבר בקרקעית ואו הצף על פני המים. הבעיה העיקרית בנושא זיהום המים היא עודפי מזון המזהמים את המים עד כדי מצב שבו הדגים יכולים לחלות ועד תמותה . בהדרכה נכונה אפשר להגיע לטיפול מינימאלי שבועי.
שרטוטים.

לראש הדף


בריכות נוי
אקווריומים
דגי נוי
דף הבית

http://www.easy-poll.com/counters/