about logo

אצבעות דג בשומשום

חומרים:
250 גר' פילה דג (בורי, אמנון או אחר)
שמן לטיגון
200 גר' שומשום
למשרה:
3 כפות יין לבן יבש
1 בצל ירוק קצוץ
1 כפית סוכר
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל
לבלילה:
כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
ביצה
¾ כוס מים
מלח ופלפל

ההכנה:
חותכים את הדגים לרצועות בעובי 2 ס"מ, ובאורך 5 ס"מ.
מערבבים את חומרי המשרה, ומשרים את רצועות הדגים במשך 20-30 דקות.
מכינים את הבלילה - שמים בקערה קמח, ביצה, אבקת אפיה, מלח ופלפל, תוך כדי ערבוב, יוצקים לאט את המים, עד קבלת בלילה חלקה לגמרי, שנוזלת באופן חופשי כשמרימים אותה במזלג.
מחממים שמן עמוק בסיר. כשחם, טובלים דג בבלילה, ואחר-כך בשומשום, עד שמכוסה לגמרי, מכניסים לשמן החם, ומטגנים עד שזהוב.


about logo