about logo

דניס בנוסח פרובנס - חריף

(באדיבות חוות "דג-סוף", אילת)
חומרים ל 4 מנות:
4 דגי דניס
מעט קמח בקערה
מעט שמן זית

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל יבש קצוץ
6 שיני שום כתושות
2 ענפי סלרי אמריקאי פרוסים לטבעות
2 פילפלים חריפים טריים פרוסים לטבעות
4 עגבניות מקולפות ומגורענות, קצוצות לקוביות
½ כוס יין לבן יבש
3 כפות פטרוזיליה ו\או בזיליקום קצוץ

ההכנה:
מחממים תנור ל 220 מעלות.
מושחים את הדגים בשמן זית משני הצדדים, ואופים 20 דקות.
במחבת גדולה מטגנים היטב את הבצל, הפלפל והסלרי. מוסיפים את השום ומטגנים עד שמזהיב, מוסיפים את היין והעגבניות ומבשלים כ 5 דקות.
מוסיפים את המלח, הפלפל והפטרוזיליה \ בזיליקום, בוחשים קלות ומורידים מהאש.
על צלחת הגשה יוצקים את הרוטב, ומניחים את הדגים עליו, מגישים מיד.
ניתן להוסיף רבעי לימון בצד.


about logo