about logo

דניס בנוסח תאילנדי

(באדיבות חוות "דג-סוף", אילת)
חומרים ל 4 מנות:
4 דגי דניס
1 אגוז קוקוס טרי, טחון (להשיג בחנויות הטבע)
1 כף ג'ינג'ר טרי טחון
2 כפות שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1 כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות
1 כוס גזר חתוך לרצועות דקות
לימון פרוס דק

ההכנה:
מחממים תנור ל 220 מעלות. עושים חריצים לאורך הדג.
מערבבים בקערה את שמן השומשום, רוטב סויה וג'ינג'ר, ומשרים את הדגים בתערובת כשעה.
מקפיצים במחבת את הבצל, הגזר והקוקוס עד שיתרככו מעט.
מניחים כל דג בנפרד על נייר כסף, יוצקים על כל דג מהתערובת שבמחבת, מניחים על כל דג את פרוסות הלימון,
סוגרים ואוטמים היטב, ואופים כ20 דקות.


about logo