about logo

דניס בפטריות, שמנת וזיתים שחורים

(באדיבות חוות "דג-סוף", אילת)
חומרים ל 4 מנות:
4 דגי דניס
מעט קמח בקערה
1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות יין לבן יבש
60 גר' חמאה
3 כפות שמן
20 זיתים שחורים
מלח ופלפל
מעט פטרוזיליה

ההכנה:
מקמחים קלות את הדגים משני הצדדים, שמים במחבת שמן וחמאה, ומחממים על אש נמוכה (להקפיד שלא יישרף),
מטגנים את הדגים משני צדיהם, מוציאים מהמחבת, ומניחים בצלחת.
באותה המחבת - מטגנים קלות את הפטריות עם הזיתים, מוסיפים את היין והשמנת,
ומבשלים על אש קטנה עד שהשמנת מסמיכה (להזהר לא להרתיח). מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.
בצלחת ההגשה מסדרים את הדגים ויוצקים עליהם את הרוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.


about logo